Aikido Lviv

Шувар split Рейдер Вишиванка T.G.Amigo gas station the grill ibis style Дитяча планета ЯпонаХата

Кієюки Терада ( Kiyoyuki Terada)

terada

20 березня 1922 року – 13 липня 2009 року. 10 Дан Айкідо Йосінкан, Saiko Shihan Aikido Yoshinkan (головний сіхан), Хансі. Засновник школи Сейсейкай Йосінкан Айкідо.

Почав вивчати Айкідо під керівництвом Кісьомару Уесіба в Айкікай Хомбу Додзьо в 1951 році. До останнього часу він був Сіханом університету Такисьоку та Індустріального Університету в Кіото. Також підтримував клуби Айкідо в Numazu Industry High School, Numazu Nishi High School, U.S. Yokosuka Base, Yokohama YNCA, Yokohama City Office, Yokohama Aikidokai та в наступних компаніях: Nippon Kokan, Hitachi, YMCA and Ricoh.

У квітні 1934 року він закінчив школу Мінамі Кусіяма та поступив у Вищу Юнацьку Школу в Кайсей, де почав вивчати мистецтво Кендо.

У червні 1937 року Терада Кієюки в 15-річному віці отримав перемогу в чемпіонаті по Дзюдо, за що його нагородили титулом «Найкращий дзюдоїст року». В цей час він і став учі - десі (внутрішнім учнем) додзьо, та у червні 1937, ще навчаючись у Вищій Юнацькій Школі Нагасакської префектури, він приймав участь в шкільному змаганні по дзюдо.

Квітень 1940 року Терада Кієюки поступив в університет в Такусоку, де вступив в студентський клуб карате та познайомився з Сіода Годзо. З 1940 по 1943 р. Терада Кіеюки вчився Сумо у сенсея Акуцугава, Дзюдо у сенсея Соне и Касима - рю дзю дзюцу у сенсея Осуги.

Грудень 1943 року: Терада Кієюки, маючи 21 рік, вступив у армію, так як продовжувалась ще війна. В березні 1944 року він отримав наказ вступити до Академії Військових Повітряних сил, де і прослужив до серпня 1945 року. Там почув офіційну заяву (в Кумамото) про закінчення війни. Через два дні, 17 серпня, Терада Кієюки повернувся додому в Нагасаки.

1948 рік: Терада Кієюки приїхав в Токіо та почав працювати в компанії "Міякосі". В 1950 році він змінив місце роботи та пішов на службу у військову поліцію в Йокогамі. У цьому же році Терада Кієюки почав тренуватися Айкідо в Айкікай Хонбу додзьо під керівництвом Кісьомару Уесіба та Моріхея Уесіба - засновника Айкідо.

1952 рік: Терада Сіхан, у віці 29 років, разом з Сіода Годзо проводив семінар з Айкідо для компанії "NКК" та 85 відділень поліції Токіо. А в 1955 році під його керівництвом проводились тренування з Айкідо для Поліцейського Департаменту в Йокогамі та в літньому таборі "Дрейк" в Сайтамі. Липень 1955 року: Терада Сіхан разом з Сіода Годзо Канчо засновали стиль Йосінкан Айкідо. 1957 рік: Терада Сіхан та Сіода сенсей зустрічаються з сенатором США Робертом Кеннеді та прем’єр - міністром Японії Накасоне в Хомбу додзьо Йосінкан.

1961 рік: Терада Сіхан залишив Токіо та почав викладати Айкідо на військовій базі в Йокосуко. 1967 рік: Терада Сіхан виїхав в свою першу поїздку за кордон Японії для проведення семінару з Айкідо в Гонолулу, на Гавайях.

1990 рік: Терада Сіхан отримав 9 Дан від Сіода Годзо сенсея. Він єдиний, хто носив титул "Сайко Сіхан" Йосінкан Айкідо. Він був президентом National Yoshinkan Renmei та президентом Aikido Yoshinkan Seiseikai - організації та напрямку Айкідо Йосінкан, які сам створив. З 1967 по 2009 рік Терада сенсей проводив семінари по всьому світу: в Україні, США, Канаді, , Австралії, Бразилії,Росії, Польщі, Великої Британії.

13 липня 2009 року Великого Майстра не стало. В Україні, у Львові сенсей Терада проводив свої семінари двічі: у квітні 2004 та жовтні 2005 року.

Назад